Bijeljina: Talijani otvaraju firmu za proizvodnju majica, posao za 100 radnika

Firma „Seven Pul“ u vlasništvu italijanskih investitora, koja će se baviti proizvodnjom majica, 11. marta ove godine počinje sa radom u Bijeljini.
08.03.2019 u 19:58
fabrika tekstila

– Na ovaj način u našem Gradu biće otvorena nova radna mjesta što je od velikog značaja za našu lokalnu zajednicu. Na početku će biti zaposleno oko petnaest radnika, a očekujemo da će ova firma u narednom periodu da se širi i da će u toku godine biti zaposleno oko 100 radnika – naveo je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Dodao je da će Gradska uprava pružiti svu neophodnu podršku za rad ovoj firmi, u skladu sa mogućnostima i zakonskim ovlašćenjima. On je najavio da će „Sevenpul“, čije sjedište je u Hasama, dobiti tehničku pomoć od gradskog Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije.

– Zadovoljstvo nam je što nas je gradonačelnik danas ugostio i pružio nam podršku. Veoma smo zadovoljni kako je tekla procedura prilikom otvaranja firme jer smo uspjeli da vrlo brzo završimo sve potrebne korake, kao i saradnjom sa Zavodom za zapošljavanje prilikom izbora radnika. Nadamo se da ćemo do kraja godine uspjeti da ostvarimo naš cilj i da u pogonu u Bijeljini zaposlimo oko stotinu radnika – istakao je vlasnik firme Alesandro Kararo, dodajući da je „Sevenpul“ članica Grupe „Beneton Olimpias“.

(biznisinfo)