Bivši Zmajevi kupuju Mušku vodu

U narednih nekoliko dana bit će raspisana prva javna prodaja kladanjskog preduzeća Muška voda.
13.10.2017 u 11:10
muska voda

Prema procjenama sudskih vještaka, vrijednost kladanjske Muške vode, dragocjenog turističkog kompleksa Tuzlanskog kantona je veća od 3 miliona maraka.

Riječ je o kompleksu koji posjeduje 66 duluma zemljišta, te obuhvata hotel i bungalove, igralište i sportske terene.

"Potraživanja radnika, ne samo radnika nego i svih povjerilaca je oko milion i 300 hiljada, tako da se prodajom naše imovine, imovine dioničkog društva mogu pokriti sva potraživanja te da može ostat sredstava za druga potraživanja poput dionica", rekao je Šahsudin Halilović, član Odbora povjerilaca preduzeća Muška voda.

Kompleks Muška voda se do sada šest puta, ali neuspješno prodavao.

"Stečajna upravnica nas je obavijestila da imamo tri ozbiljna kupca, a Vlada Tuzlanskog kantona je preuzela na sebe put koji će biti rekonstruisan do Muške vode", kaže Mirsad Gluhić, ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK.

Nezvanično saznajemo da su pojedini bh. fudbaleri zainteresovani da postanu vlasnici ovog kompleksa, a među ozbiljnim potencijalnim kupcima je i kupac iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Kako nezvanično saznajemo, za kompleks Muške vode su zainteresovani Elvir Rahimić i Samir Muratović.

S obzirom na to da su ukupna potraživanja manja od vrijednosti procijenje imovine, mnogi su optimistični da će stečajni postupak u potpunosti revitalizirati ovo preduzeće.

Muška voda je kompleks na kojem sportske ekipe održavaju zimske i ljetne pripreme, a nakon uređenja, privukao bi osim sportista i mnogobrojne turiste.

pressing.ba