Brčko: "Yavuz" otvorio novi pogon za 100 novih radnih mjesta

Firma "Yavuz" koja se bavi proizvodnjom plastične stolarije, u Brčkom je otvorila novi pogon u kojem će posao dobiti 100 novih radnika.
25.08.2016 u 16:41
yavuz

Ova turska kompanija ima već 15 proizvodnih pogona širom BiH u kojima zapošljava više od 300 radnika.

-    Ovdje planiramo izgraditi oko 20 hiljada kvadrata zatvorenog prostora. Primili smo stotinu radnika a sledećih nekoliko godina planiramo ih zaposliti još oko tri stotine. Ovo je naša prva investicija u Brčko Distriktu, imamo ih dosta u Tuzlanskom kantonu a završavamo i projekat „Yavuz bau centar „ u Živinicama, kazao je vlasnik kompanije, Mustafa Yavuz.

Prva fabrika, izgrađena u Brčko Distriktu prostire se na više od 4 hiljade kvadrata a tokom sledećih pet godina plan je da izgraditi proizvodne pogone na 16 hiljada kvadrata i zaposliti još 200 radnika. U Brčkom su izuzetno zadovoljni investicijama Yavuza.

 

Yavuz trenutno svoje proizvode izvozi u Crnu Goru, Hrvatsku i Srbiju a uskoro će plasman proširiti i na druga tržišta. Posebno su ponosni na rast zahtjeva klijenata iz susjednih država što predstavlja dodatni investicioni izazov.

Osim gradonačelnika Brčko Distrikta Ante Domića i dopredsjednika entiteta RS Ramiza Salkića, svečanosti je prisustvovalo još nekoliko političara sa svih nivoa vlasti.

pressing.ba