Cilj Sajma u Gračanici je otvaranje novih radnih mjesta

U utorak je otvoren međunarodni sajam "Grapos Expo Gračanica 2016".
19.04.2016 u 17:16
sajam

Na Sajmu je svoje usluge predstavilo više od 300 izlagača iz BiH i regiona te Njemačke, Italije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Sajam u Gračanici je izrastao u respektabilnu tradicionalnu manifestaciju interesantnu kako domaćim tako i sve više stranim ulagačima i kompanijama.

- Sajam će biti obogaćen raznim okruglim stolovima na različite ekonomske i privredne teme, panel diskusije i predavanja na kojima će učestvovati eminentni stručnjaci iz oblasti privrede i politike. Sve sa ciljem razvoja i stvaranja novih ideja a time i novi radnih mjesta što je glavni moto Sajma, rekao je direktor Sajma, Nedžad Nuhanović.

Ovoj manifestaciji prisustvovali su kako lokalni tako i kantonalni te federalni političari.

- Ovakvi susreti su jako značajni jer su oni u direktnoj vezi daljnjeg razvoja poduzeništva i obrata i unapređenja našeg društva u cjelini. Danas više nego ikad nam je potreban razvoj zasnovan na zananju, inovacijama i svjetskim iskustvima. Poduzetnici i obrtnici su najveća snaga protiv krize i oni zaslužuju veću pažnju i podršku države,  rekao je ministar u Vladi TK Nermin Hodžić.

pressing.ba