Firma Azmira Husića osigurala trogodišnji posao za 130 radnika

Tuzlanska kompanija “Heez transport” d.o.o. Tuzla čiji je osnivač i vlasnik Azmir Husić, potpisala je trogodišnji ugovor sa Sisecam Soda Lukavac (SSL) čija je vrijednost 10 miliona KM.
04.10.2018 u 13:57
Husic Cengiz

Potpisivanjem ovog ugovora osiguran je posao za 130 radnika, a u ime turske kompanije ugovor je potpisao Cengiz Kahraman, koji je kazao da je zadovoljan što u BiH ima partnere kao što je ova tuzlanska firma.

– “Heez” kao kompanija i njen prvi čovjek gospodin Husić su za kratko vrijeme pokazali da se radi o ozbiljnoj firmi gdje za osam mjseci nismo imali nijednu primjedbu na njihov rad. Mi želimo i dalje da ulažemo u BiH ali nama trebaju ozbiljni poslovni partneri kao što je gospodin Husić i firma “Heez”, kazao je Cengiz Kahriman u ime turske korporacije Turkiye Sisecam Fabrikalari.

Svoje zadovoljstvo nakon potpisivanja ovog ugovora nije krio ni Azmir Husić vlasnik kompanije “Heez transport” d.o.o. Tuzla, istakavši kako je najveća stvar što je posao obezbijeđen za veliki broj ljudi.

– U proteklih osam mjeseci koliko “Heez” sarađuje sa SSL-om, pokazali smo se kao ozbiljan partner gdje su oni vidjeli u nama nekoga s kim žele dugogodišnju saradnju. Mi smo prije svega zadovoljni što smo uspjeli da zadržimo ovih 130 radnih radnih mjesta, koja ćemo pokušati i povećati, te našim radnicima stvoriti još bolje uslove za rad kako oni ne bi odlazili iz BiH, kaže Husić.

Inače firma “Heez” trenutno zapošljava više od 200 radnika čije se proširenje očekuje u narednom periodu.

Između ostalog ova kompanija je investitor i izvođač jednog od najljepših stambeno-poslovnih objekata u Tuzli koji se gradu u naselju Sjenjak.

pressing.ba