I mali biznisi mogu postati veliki

U Tuzli je danas otvoren "Sajam malog biznisa", koji je privukao nekoliko desetina izlagača iz Tuzlanskog kantona ali i cijele BiH.
16.04.2015 u 14:37
IMG 0524IMG 0526IMG 0527

Osnovna ideja ovoga Sajma je da se malim privrednicima omogući da ponude svoje proizvode.

- Na svim sajmovima prati nas Privredna komora TK kojoj godišnje platimo članarinu i zadovoljni smo smo saradnjom. Ovdje vidim ima dosta izlagača. Kada je u pitanju naš mali obiteljski biznis, mi se borimo. Supruga i ja u Špionici kod Srebrenika imamo svoje imanje i tu uzgajamo tikvice od kojih pravimo razne i slane i slatke proizvode. U pitanju je eko hrana i mislim da je to naša budućnost. Ovdje u Tuzli se spominje otvaranje jedne eko-tržnice ili eko-prodavnice na kojoj bismo mi redovnije nudili svoje proizvode. Bilo bi to sjajno ako bi se realiziralo, kažu iz OPG Veselčić.

Među izlagačima je i talentovani Muamer Hodžić iz Dobošnice, kreator bicikla od šibica u prirodnoj veličini.

- Smatram da je ovaj Sajam jedan odličan način za predstavljanje ideja. Otkako sam na sebe skrenuo pažnju izradom bicikla od šibica bio sam angažovan u dva preduzeća. Trenutno sam fokusiran na izradu bosanskog grba i upravo sa tim asortimanom se ovdje i predstavljam, govori Hodžić.

Na Sajmu smo vidjeli i gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića, koji je sa svakim izlagačem razgovarao, te je kazao:

- Molim ovu našu mladež prije nego što upisuje srednje škole i fakultete da podsjete Biro. Neka vide kojeg kadra ima najviše tamo i neka ne upisuju te škole i fakultete. Jer nije bitno samo upisati školu i fakultet. Bitno je šta poslije. Treba se cijeli život doškolovati, učiti i raditi na sebi. A također i biti spreman raditi i nešto drugo bez obzira na obrazovanje, kazao je Imamović.

pressing.ba