"Intral" ulazi u pogone "Aide" i postaje strateški partner

Premijer TK, Bego Gutić u pratnji ministara za industriju, energetiku i rudarstvo, odnosno razvoj i poduzetništvo, danas je posjetio pogone firme ''Intral BiH'' koja proizvodi obuću i autopresvlake za velike svjetske firme.
17.06.2015 u 19:56
fabrika

Kako se ''Intral'' ima namjeru širiti već je potpisan ugovor o zakupu ''Aidinih'' pogona, ali i angažmanu ''Aidinih'' obućara. Uz to, Vlada je pripremila i Sporazum o povezivanju radnog staža zaposlenima u ovoj fabrici, a što je danas prezentirano Sindikatu ''Aide''.

Fabrika obuće ''Aida'' od ranije sarađuje sa firmom ''Intral BiH''. Najave su da će ta saradnja biti unaprijeđenja do mogućeg strateškog partnerstva. ''Intral BiH'' u TK je od 2006. godine. Kompanija je to koja radi za auto i obućarsku industriju.

Trenutno upošljavaju 460 radnika, a do kraja ove godine je namjera primiti još 200 radnika. Što se tiče saradnje sa ''Aidom'', spremni su iznajmiti pogone Fabrike obuće ''Aida'' i ujedno angažirati ''Aidine'' zaposlenike. Kako navodi, direktor Fabrike obuće ''Aida'', Bahrudin Bašić, kompanija ''Intral BiH'' ''Aidin'' je najbolji kupac.

(rtvtk)