Investitori iz Iraka zainteresovani za ulaganja u TK

Predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona, Senad Alić, je zajedno sa ministrom industrije, energetike i rudarstva Srđanom Mićanovićem i direktorom Kantonalne agencije za privatizaciju, Nihadom Okanovićem, održao sastanak sa iračkim poduzetnikom Abdulrazzaqom I Moshinom i njegovim saradnicima na temu mogućnosti saradnje i investiranja na području Tuzlanskog kantona.
25.04.2015 u 19:03

Predstavnik velikog iračkog holdinga koji u svijetu zapošljava više od 28.000 ljudi, prepoznao je velike mogućnosti i znatan potencijal Tuzlanskog kantona. Industrijska postrojenja koja u radijusu od nekoliko kilometara imaju većinu sirovina za kompletnu proizvodnju, geografski i infrastrukturni potencijal, kao i obučenu radnu snagu sa iskustvom, naveli su ih da ozbiljno razmisle o mogućnostima kupovine i pokretanja proizvodnje nekoliko preduzeća sa našeg kantona.

Razgovarano je o Diti, Konjuhu i Aidi, a nastavak razgovora i konkretniji dogovori zakazani su i nastavit će se u maju.

Predstavnici vlasti Tuzlanskog kantona su se zahvalili na interesovanju i naglasili da se stavljaju na raspolaganje u punom kapacitetu za svakog ozbiljnog, istinskog investitora koji želi pokrenuti proizvodnju i na taj način potaknuti pozitivne ekonomske trendove u našem kantonu. 

(pressing.ba)