Iz Tuzle avionom i do Berlina za 20 eura

Tuzlanski aerodrom dobio je dvije nove linije i to za Njemačku i Dansku.
20.07.2016 u 10:09
wizz air

Naime, popularni niskotarifni avioprevoznik Wizz Air uveo je dvije linije i to za Berlin te Billund.

Ove nove linije krenut će od 31. oktobra i 17. decembra s dva sedmična leta, ponedjeljkom i petkom, odnosno utorkom i subotom.

Tamara Vallois, voditeljica odjela komunikacija u Wizz Air-u je izjavila:

- Oduševljeni smo jer se danas najavljuju dvije nove atraktivne destinacije iz Tuzle. Mi smo donijeli niske cijene u Bosnu i Hercegovinu još u 2013. godini, a samo nekoliko godina nakon toga Tuzla je postala stabilna baza sa već deset atraktivnih niskotarifnih ruta koje su na raspolaganju našim klijentima širom BiH. Niskotarifne veze sa pet zemalja u Evropi potiču lokalno tržište stvaranjem novih radnih mjesta u zrakoplovstvu i ugostiteljskoj djelatnosti, jačanje poslovnih odnosa između zemalja i donosi ljudima priliku da po povoljnim cijenama otkriju čari fantastičnih evropskih gradova. Naše najnovije rute će povezati Tuzlu sa gradovima Billund u Danskoj i Berlin-Schoenefeld u Njemačkoj a naše profesionalne bosanske posade se unaprijed raduju mnogim sretnim putnicima na našoj mladoj floti zrakoplova i novim rutama tokom nadolazeće jeseni.

Ono što je najinteresantnije da će cijene biti izuzetno povoljne pa se do Danske možete voziti za svega 15 a do Berlina za samo 20 eura.

(pressing.ba)