Na "Arizoni" uskoro proizvodnja, slijede ulaganja od 50 miliona KM

Tržnica "Arizona" očito ima perspektivu jer će upravljačka firma "Santovac" u narednih 10 godina uložiti dodatnih 50 miliona maraka!
13.06.2016 u 10:33
arizona

Tržnica «Arizona», odlukom brčanskog Parlamenta, donesenom na posljednjem zasjednanju, do 2041, ostaće pod upravljačkim ingerencijama firme «Santovac». Produženje Ugovora, omogućava dalje strateško ulaganje u ovaj značajni privredni proekat.

- Podužetak Ugovora o upravljanju Arizonom na dodatnih 20 godina, je ključan kako bi se ostvarili projekti daljeg razvoja i otvaranja novih radnih mjesta kroz nova investiranja, ali i garancije koje sada može dati firma «Santovac» na bankovna dugovanja, teška skoro 6 miliona maraka, koja ima više od 600 malih trgovaca unutar Arizone», rekao je gradonačelnik Anto Domić.

Osim garanta za dugovanja privrednika na «Arizoni» firma «Santovac», će u narednih 10. godina, uložiti više od 50 miliona maraka.

- Želja nam je pokrenuti i neke proizvodne linije kao što su ona za izradu kože i kožne galanterije, te proizvodnju plastike, što je jedan od ključnih razvojnih pravaca, kazao je vlasnik, Ivica Santovac.

Dvadeset miliona maraka godišnje poreza slije se u državni proračun od prihoda tržnice Arizona, najveće tržnice na prostoru bivše Jugoslavije.

Prije 16 godina trebala je biti samo mjesto koje će pomiriti ljude, tada zaraćene strane. Danas je izrasla u ogroman trgovački lanac na kojem je uposleno više od 5.000 ljudi, različitih nacionalnosti i narodnosti.

(pressing.ba)