Od 1.maja tržni centri u RS-u počinju s radom

Republički štab za vanredne situacije u Republici Srpskoj ublažio je određene mjere uvedene tokom vanrednog stanja. Kako je na press konferenciji pojasnio predsjednik Vlade Radovan Višković, riječ je o korekcijama odluka koje su bile na snazi do 27. aprila a koje su produžene do 11. maja.
27.04.2020 u 17:37
delta

Prema korekcijama, od sutra će osobe starije od 65 godina moći boraviti vani svaki radni dan od 7 do 10. Šalter sale i matične službe u opštinama moći će raditi u vremenu od 7 do 15 časova. Omogućena je šalterska prodaja hrane i pića. Uslužne radnje, automehančari, vulkanizeri mogu početi sa radom od 7 do 19 časova.

Mogu početi sa radom i radnje sa informatičkom opremom, saloni namještaja, muzeji, bibliotetke, druge zanatsko-preduzetničke radnje, osim frizerskih i kozmetičkih salona, kao i trgovine neprehrambenom robom kao zasebni objekti.

Ovdje ne spadaju trgovine koje se nalaze u tržnim centrima koje će moći raditi tek od 1. maja. “Od 1. maja ćemo omogućiti rad tržnim centrima ali biće zabranjeno poslovanje igraonica, kafića i bioskopa”, kazao je Višković. Ukidanje vanrednog stanja Od 1. maja počinje sa radom i stočna pijaca, a posljednji u redu za otvaranje su kafići, hoteli i ugostiteljstvo. O njihovom početku rada praviće se analize u narednom periodu, kazao je Višković i dodao da u ovu grupu spadaju i frizerski i kozmetički saloni.

Višković je najavio da će Vlada Vlada RS, ukoliko situacija bude u skladu sa očekivanjima, tražiti i predložiti ukidanje vanrednog stanja u RS poslije 10. maja. 

(biznisinfo)