Pokrenut portal za radna mjesta u EU

Banjalučka firma “EU posao” i njemačka kompanija “Adaskom” /ADASCOM GmbH & Co. KG/ pokrenuli su danas internet portal, koji predstavlja prvi specijalizovani oglasnik u kojem će biti objavljivani konkursi za radna mjesta u zemljama EU, prvenstveno Njemačkoj.
14.01.2016 u 11:15
posao

Direktor preduzeća “EU posao” Andrej Rosić rekao je Srni da će na portalu “Euposao” /euposao.de/ biti objavljivan ogroman broj konkursa za sve vrste zanimanja, na koje će se moći prijavljivati građani BiH, Crne Gore i Srbije.

“Osim konkursa za konkretna radna mjesta, koji će biti prevedeni na naš jezik, na portalu ćemo objavljivati i razne vrste savjeta koji će dobro doći onima koji su u potrazi za zaposlenjem u nekoj od zemalja EU”, istakao je Rosić.

On kaže da je cilj projekta nije da “tjera” ljude sa ovih prostora, nego da onima koji ne mogu na drugačiji način riješiti svoju egzistenciju pomognu da pronađu posao i da se snađu u novoj sredini.

“Naš cilj je da tim ljudima pomognemo da dobiju mogućnost i svoje sposobnosti pokažu na djelu i da najbolje godine ne provode u čekanju boljeg sutra. Cilj je da stiču iskustvo i da nekada te svoje sposobnosti mogu pokazati i u svojoj matičnoj državi”, napomenuo je Rosić.

On je naveo da oni koji traže posao preko ovog portala ne snose nikakve troškove za prijavu na konkurs.

Prema Rosićevim riječima, u planu je i pokretanje štampanog izdanja “EU posao”, koji će sadržati konkurse koji nisu objavljeni u internet izdanju, a biće u prodaji na teritoriji BiH, Crne Gore i Srbije.