Povjerioci imali razumijevanja, "Dita" nastavlja sa proizvodnjom

Na danas održanoj Skupštini povjerilaca firme "Dita" , podržan je nastavak rada ove firme što ukazuje da ima nade za ovu posrnulu tuzlansku firmu.
30.06.2015 u 15:33
dita

Predstavnici "Dite" nisu skrivali zadovoljstvo nakon što su povjerioci pokazali razumijevanje prema ovoj firmi i njenim radnicima.

- Od današnje Skupštine povjerilaca puno je zavisila naša dalnja sudbina. Oni su pokazali razumijevanje i na tome smo im jako zahvalni.  Podržali su nastavak stečajnog postupka i nastavak proizvodnje kroz stečajni postupak. Također, sačuvana je Dita kao cjelina i nije dozvoljena nikakva pojedinačna prodaja preduzeća", istakao je Hajrudin Kunalić, stečajni upravnik.

Dugovanje "Dite" iznosi blizu 40 miliona maraka. Naredni zadaci "Dite" su da se još pojača proizvodnja te da se nađe strateški partner, kako bi se započelo sa otplatom dugovanja.

Za sada je cijela BiH prepoznala napore radnika "Dite" da rade i sačuvaju fabriku, a njihovi proizvodi se jako dobro prodaju u najvećim trgovačkim centrima, što je ohrabrenje i znak da za "Ditu" ima nade.

pressing.ba