Predstavljena vina iz carskog vinograda

U četvrtak je sarajevskom hotelu „Radon Plaza“ otvoren Međunarodni festival vina i gastronomije "Sarajevo vino fest 2016".
26.02.2016 u 15:40
vino

Posjetioci festivala su imali i ekskluzivnu priliku među prvima degustirati nova vrhunska vina vinarije „Podrumi Vukoje“, koja su prvi put predstavljena u našoj zemlji. Linija „Tribunia“ nosi ime koje je još car Konstantin dao u desetom vijeku Trebinju.

To je i svojevrstan omarž našem gradu iz kojeg je i potekla ova priča o vrhunskim vinima. U pitanju su dva vina  iz autentičnog trebinjskog vinograda Zasad-polje – „Bijela Tribunia“ kao vrlo interesantna kombinacija  aromatičnosti dubrovačke Malvasie i punoće i voćnosti Chardonnay vina. Vino koje je vrlo brzo steklo naklonost konzumenata kvalitetnih vina.

Takođe,  tu je i  drugo vino „Crvena Tribunia“ kao kombinacija vina Cabernet i Merlot, vino izuzetno lijepe punoće, duge trajnosti i voćnosti i vino koje je na prestižnom najvećem svjetskom sajmu vina u Beču osvojilo regionalni trofej i zlatnu medalju za kvalitet. "Vina koja dolaze iz vinarije `Vukoje` su specifična i jedna su od najcjenjenijih vina u regionu.

Vinarija uzgaja carske vinograde koji su podignuti još 1894. godine, što znači da će ove godine biti 122. berba – rekao je Radovan Vukoje vlasnik vinarije „Podrumi Vukoje“.

Predstavljanjem ova dva vrhunska vina, Vinarija „Vukoje“ je još jednom dokazala da je lider u vinarskoj industriji Bosne i Hercegovine i da je vino iz trebinjskih vinograda postalo veoma tražen proizvod u čitavom svijetu. Pored ova dva nova branda, posjetioci Vinskog festivala su mogli uživati i u ostalim proizvodima „Podruma Vukoje“.

(pressing.ba)