Pretjeran uvoz mlijeka, mesa i povrća

Predsjednik Upravnog odbora Udruženja poljoprivrednika Republike Srpske Mišo Maljčić rekao je da je “neodrživa situacija kada je riječ o pretjeranom uvozu mlijeka, mesa i povrća” i da ovo udruženje podržava proteste poljoprivrednih proizvođača FBiH.
23.08.2020 u 13:25
poljoprivreda

Trebali smo danas u Odžaku održati konferenciju za novinare, međutim, zbog nekih problema koje su imale kolege, nismo otišli. Razgovarali smo, međutim, sa predstavnicima poljoprivrednih proizvođača Federacije BiH /FBiH/ i u potpunosti podržavamo njihove stavove i zahtjeve”, rekao je Maljčić.

Maljčić, koji je predsjednik Udruženja uzgajivača svinja u Republici Srpskoj, pojasnio je da se protiv uvoznika danas ne mogu izboriti proizvođači koji su orijentisani uglavnom na domaće tržište.

On je ukazao na potrebu da institucije BiH u teškoj ekonomskoj situaciji koja je nastala zbog epidemije virusa korona zaštite domaće proizvođače. Maljčić je podsjetio da svinjari u Republici Srpskoj nisu podigli cijene u vrijeme “lok dauna” /zaključavanja/ zbog virusa korona i nisu eksploatisali veću potražnju zbog sitnog interesa.