Sabaheta opet krade, konačno dolijala

Sabaheta Džindo (62) iz Sarajeva, poznata bh. kleptomanka koja je u više navrata i hapšena zbog ovih krivičnih djela, stigla je i do Hercegovine, gdje ju je, nakon krađa u Trebinju i Ljubinju, uhapsila trebinjska policija.
20.02.2020 u 21:29
sabaheta

Džindovu su iz prostorija Policijske uprave Trebinje danas policijski službenici doveli u Okružno tužilaštvo, gdje je napala novinare, uz povike:

"Vi ste jedna obična gamad, ne date mi ni da se okrenem", jer su je prilikom ulaska u objekat fotografisali. U Policijskoj upravi Trebinje kažu da je navedeno lice najprije počinilo krivično djelo krađa 25. januara 2020. godine, kada je u butiku "Verena" u Trebinju otuđila određeni novčani iznos, nakon čega je raspisana potraga.

Ona je osumnjičena i da je 19. februara 2020. u Ljubinju, u butiku "Zona", ukrala stotinu maraka iz novčanika, nakon čega se uputila prema Trebinju, gdje je i uhapšena. Kada se pojavila u tržnoj zoni u Ljubinju, gdje je smještena većina ljubinjskih trgovina, prodavci su je prepoznali i počeli jedni drugima javljati da je se čuvaju, ali je Džindova bila toliko spretna da je, kako priča naš izvor, uspjela ukrasti novac iz novčanika vlasnice butika "Zona". Ona je najprije ušla u butik, razgledajući kao i sve druge mušterije. U jednom trenutku vlasnici, koja je bila u butiku, zazvonio je telefon i dok je okončala razgovor Džindova joj je već izvukla i ukrala stotinu maraka iz novčanika, što je vlasnica i primijetila i alarmirala policiju.

Nakon što je kleptomanka uhvaćena i uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predata u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju, očekuju se dalje mjere koje će ova pravosudna ustanova odrediti. Upućeni u njen slučaj, međutim, tvrde da ni eventualna drakonska kazna neće dati veliki doprinos, jer je u pitanju osoba koja je patološka kradljivica, koja ne krade zbog slabih materijalnih mogućnosti, već je to, kako je ranije izjavljivala za medije, neka viša sila koja je tome vuče.

Ranije je medijima izjavljivala da nikada ne zna kada će dobiti poriv da nešto ukrade i kada će se to desiti, ali da će sigurno nešto otuđiti kada se zatekne u nekoj radnji. Privođena je zbog krađa u Banjaluci, Doboju, Gračanici, a sud je donio i rješenje o njenom obaveznom liječenju, koje se svojevremeno i provođeno u Psihijatrijskoj klinici u Sokocu, ali, sudeći po činjenici da je nastavila s kleptomanstvom, to nije imalo nekog velikog efekta.

(NN)