Sir iz BiH dobio pet svjetskih nagrada

Na World Cheese Awardsu koje se održalo u Londonu, Farmersko blago, sir iz Bosne i Hercegovine je došao do čak pet nagrada u konkurenciji od preko 3.500 sireva iz cijelog svijeta.
19.11.2017 u 15:28
livanjski sir

Farmersko blago su premium livanjski sirevi koje proizvodi Mljekara Orman i proizvode se u Livnu. Ovo nije prva nagrada koju su dobili, ali je svakako najznačajnija i pokazatelj da se velikim trudom, radom i zalaganjem mogu ostvariti ciljevi i na svjetskom nivou.

U konkurenciji su bili sirevi iz svih dijelova svijeta, a također je uručena i nagrada za sir sa najvećim potencijalom na prostoru Jugoistočne Europe. Osim ovih nagrada, Farmersko blago je i na Balkan Cheese Festivalima u Beogradu redovno dobijalo nagrade za najbolji sir.

"Iako smo se prije same dodjele potajno nadali da ćemo doći do neke od nagrada na najvećem eventu za dodjelu nagrada za sir, iznenadila nas je činjenica da smo u konkurenciji od preko 3.500 sireva dobili čak pet! Ovo je kruna našeg dosadašnjeg rada, truda i zalaganja koje je uloženo da se postigao vrhunski kvalitet naših premium livanjskih sireva. I prije World Cheese Awardsa smo imali veliki broj upita za izvoz i distribuciju naših sireva, a naš cilj je bio da postignemo vrhunski kvalitet koji je ključan za našu proizvodnju. Ovim putem bih se želio zahvaliti svim našim cijenjenim klijentima i partnerima koji nam upućuju iskrene čestitke za ovu svjetski priznatu nagradu koja je osvojena sinoć u Londonu", rekao je rukovodilac proizvodnje Sejo Čaušević.

(faktor)