Slovenci nam odvedoše sve radnike

Kako potreba slovenskih poslodavaca za radnicima iz Bosne i Hercegovine ne jenjava, potvrđuju novi oglasi za zapošljavanje koje gotovo svakodnevno objavljuje Agencija za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine u okviru sporazuma o suradnji sa Slovenijom.
12.08.2018 u 15:33
kamioni

Prema najnovijim oglasima, tri slovenska poslodavca traže sedam radnika, a priliku doći do posla imaju nezaposleni kuhari, vozači i monteri.
Kako je navedeno u jednom od konkursa, firma Cleangrad iz slovenske općine Ljutomer traži pet montera metalnih konstrukcija. Oni će imati priliku raditi 12 mjeseci za plaću od 900 eura i osiguran smještaj.

Slovenski poslodavac od budućih radnika traži da imaju završenu osnovnu školu ili trogodišnju srednju školu. Posao građanima Bosne i Hercegovine nudi i gostionica u Cerknici, koja traga za kuharom. Zainteresirani trebaju posjedovati srednju stručnu školu iz oblasti kulinarstva te godinu radnog iskustva, a onaj tko dobije posao, primat će 900 eura mjesečno. Priliku za posao imaju i nezaposleni vozači.

Autoprijevoznik iz Kopra traži vozača teretnoga vozila koji posjeduje vozačku dozvolu s kategorijama B, C i CE te s radnim iskustvom od pet godina. Smještaj je osiguran, a mjesečna plaća iznosi 950 eura. Bosna i Hercegovina sa Slovenijom ima sporazum o zapošljavanju radnika svih profila koji je na snazi od 2013. godine i od tada do 30. travnja ove godine u Sloveniju je otišlo 24.216 građana. Posao kod slovenskih gospodarstvenika posredstvom agencije samo lani su dobila 9923 radnika iz Bosne i Hercegovine.

(GS)