Srebrenica: Otvorena fabrika, posao za 40 radnika

Preduzeće MMS Fashion iz Srbije danas je u Srebrenici otvorilo pogon za proizvodnju ženskog modnog programa. Pogon je otvoren u prostorijama bivše “Vezionice” koje su prethodno adaptirane. U pogonu će biti zaposleno oko 40 radnika, javlja Anadolu Agency.
11.03.2019 u 20:22
srebrenica

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić kazao je da je otvaranje radnih mjesta i pogona put ka uspjehu opštine Srebrenica.

“Otvaranje firmi i radnih mjesta nas najviše raduje. U ovom pogonu će raditi 40 žena, a u narednom periodu će biti otvoreno još 40 radnih mjesta. Mi ćemo i dalje raditi na otvaranju radnih mjesta. Banja ‘Guber’ će pokrenuti život, ne samo u Srebrenici nego u regiji. U ovoj godini nadamo se da će banja ‘Guber’ biti pokrenuta, to nam je plan”, rekao je Grujičić.

Predsjednik Skupštine opštine Srebrenica Nedib Smajić kazao je kako ga raduje činjenica o otvaranju novih radnih mjesta.

“Raduje me činjenica da otvaramo radna mjesta, pogotovo u realnom sektoru. U pitanju je 40 radnih mjesta, što je velika stvar za našu opštinu”, rekao je Smajić.

(AA)