Talijani otvorili fabriku za proizvodnju bačvi

U Ilijašu je svečano otvoren objekat firme Ezio Inox koju su osnovali italijanski partneri i koja koristi italijansku tehnologiju za proizvodnju bačvi od nehrđajućeg čelika za skladištenje tekućih namirnica.
21.10.2017 u 13:40
bacve

Osnovana je 2012. godine uz tehničku podršku i stručno znanje italijanske firme sa dugogodišnjim iskustvom u toj djelatnosti.

Ezio Inox svojim klijentima pruža mnoštvo prednosti u odnosu na konkurenciju. Korištenjem inox nehrđajućeg čelika i primjenom modernih procesa proizvodnje garantira se visoka razina kvaliteta proizvoda.

Ova firma izrađuje proizvode okrenute budućnosti istovremeno imajući u vidu profesionalni rast i razvoj svojih zaposlenika kao ključne tačke koje je čine održivom i konkurentnom na tržištu rada. Da firma uspješno posluje u kontinuitetu dokaz je otvaranje i novog objekta.

Sead Alihodžić, osnivač firme je pozdravio sve prisutne i zahvalio se što su došli da uveličaju svečanost posebno pozdravljajući goste iz Italije. Načelnik općine Ilijaš Akif Fazlić napravio je kratku retrospektivu nastanka ove firme, ukazujući na težak period koji je iza nas. Cilj ove firme je služiti klijentima i učiniti ih ponosnim na kupljeni proizvod.

Izvozu u Evropu namijenjeno je 90 % proizvodnje ove firme, a 10% prodaji u BiH.

Prisutnima se obratio i Predsjedavjući OV Ilijaš Ilijaš Mahir Dević koji je čestitao osnivaču firme na postignutim rezultatima i kazao kako su osjećaji divni kada je otvaranje ovakvih objekata u pitanju.

U narednom periodu firma Ezio Inox planira povećanje radnih mjesta i realizaciju mnogobrojnih projekata. Objekat se nalazi u industrijskoj zoni Luke, na adresi Luka bb Ilijaš. Ovo je ujedno još jedan u nizu projekata koji je uspješno završila firma Inžinjering 1 d.o.o. koja je investitoru objekat predala po sistemu "ključ u ruke".

(RI)