Tuzla: "Bingo" gradi moderan centar, posao za 200 radnika

Tuzla će do kraja ljeta 2016.godine dobiti moderan "Bingo city centar" na 40.000 kvadratnih metara u kojem će se zaposliti 200 novih radnika.
24.08.2015 u 13:00
bingo nacrt56

Uručivanjem građevinske dozvole u Gradskoj upravi Tuzla, danas je predstavljen novi centar.

- Bingo City centar ima višestruki značaj za Tuzlu jer će realizacija ovog ambicioznog projekta ponuditi veliki broj radnih mjesta kako u kompaniji Bingo tako i u malim i srednjim preduzećima, koja sarađuju sa ovom kompanijom. U prvom dijelu to će biti tokom same izgradnje objekata te nakon otvorenja trgovinskog centra. Grad Tuzla će ovim objektom dobiti jedan savremeni trgovinski centar po uzoru na velike svjetske i evropske gradove, i zahvaljujem se kompaniji Bingo d.o.o. što će najveći objekat graditi upravo u svom rodnom gradu. Kompanija Bingo d.o.o. je već uplatila 1,5 miliona KM rente u budžet Grada Tuzle, što će biti iskorišteno za izgradnju 25 puteva, rekao je gradonačelnik Jasmin Imamović.

Tržni centar će se protezati na tri etaže, a izuzev hipermarketa u njemu biti restorani, slastičarne, pet kino-sala, zatim igraonice, kuglana, kao i mnogobrojni butici poznatih svjetskih marki. Posao je povjeren poznatoj građevinskoj firmi iz Graćanice "Širbegović".

pressing.ba