Tuzla: Na Sajmu zapošljavanja ponuđeno 1.000 radnih mjesta

U tuzlanskom Mejdanu u četvrtak je održan Sajam zapošljavanja na kojem je 50 poslodavaca ponudilo 1.000 radnih mjesta.
18.05.2017 u 14:06
Sajam

Prilika je to i jednim i drugima da sagledaju mogućnosti da pronađu adekvatne radnike odnosno da oni koji nemaju posla dođu do zaposlenja, odnosno da pronađu bolji posao.

Sajam je i šansa da se bez konkursa i formalnih procedura predstave poslodavcima i ponude svoje sposobnosti i usluge. Prilika je to da se i budući radnici ukratko upoznaju sa poslovnom politikom budućeg poslodavca.

Također, Sajam je ponudio i mogućnost poslodavcima da na jednom mjestu vide, selektiraju, ali i odaberu upravo one osobe koje odgovaraju njihovim poslovnim potrebama i profilima, koje će svojim radom i novom energijom doprinijeti još uspješnijem poslovanju poslovnih subjekata.

Omogućeno je lično predstavljanje zainteresiranih jednom ili više poslodavaca, uz mogućnost ostavljanja svojih podataka, što vodi ka ulazu u uži izbor kandidata za posao ili mogućnost zaposlenja već na Sajmu.

Tokom Sajma, svi zainteresirani mogu dobiti i stručnu podrška i pomoć uposlenika JU Službe za zapošljavanje TK pri popunjavanju prijavnog obrasca, izradi biografije i pristupa, odnosno predstavljanja poslodavcima, a na Sajmu će biti prezentirani i programi sufinansiranja zapošljavanja.

pressing.ba