U "Širbegoviću" nema krize, prihodi veći sto posto

Kompanija "Širbegović" je u prvih pet mjeseci 2015. godine ostvarila rast prihoda od 108% u odnosu na isti period 2014. godine.
02.06.2015 u 13:53
sirbeg

Kompanija "Širbegović" je u prvih pet mjeseci 2015. godine ostvarila rast prihoda od 108% u odnosu na isti period 2014. godine. Prilagođavanjem poslovne strategije tržišnim uslovima i konstantnim unapređivanjem kvaliteta proizvoda i usluga, vodeći brend BiH u građevinarstvu nastavlja širenje na tržištu zapadnog Balkana.

- U proteklom periodu ugovorili smo nove poslove u Hrvatskoj, Srbiji i BiH, te time uspostavili temelje za preuzimanje vodeće uloge na regionalnom tržištu AB konstrukcija. Drago nam je da smo pored firmi u komercijalnom sektoru sa kojima sarađujemo duži niz godina, uspostavili saradnju i sa snažnim građevinskim firmama, koje su nas prepoznale kao pouzdanog partnera. U fazi smo pregovaranja za nekoliko projekata u Sloveniji i Makedoniji. To nam ulijeva veliki optimizam, ali i obavezu da opravdamo povjerenje koje su nam naši kupci i partnetri povjerili - kažu iz "Širbegovića".

Kažu da je njihov glavni cilj da proizvode konstrukciju najvišeg kvaliteta, uz uvažavanje svih zahtjeva kupaca.

- Standardi o kvaliteti koji važe u EU su integralni dio naše proizvodnje, te sa njima radimo i na tržištima na kojma nije obavezno da se primjenjuju. Tu posebno mislimo na tržišta Bosne i Hercegovine i Srbije, gdje ovi standardi još uvijek nisu stupili na snagu. EU norme svojim zahtjevima po pitanju kvaliteta proizvoda i procesa daleko prevazilaze zahtjeve koji su postavljeni važećim propisima. Budućnost kompanije "Širbegović" vidimo u postizanju najvećeg mogućeg stepena poslovne i organizacijske kulture, koja je fokusirana na potrebe naših klijenata, sa regionalno prepoznatljivim imidžom – zaključuju u "Širbegoviću".

(ekapija)