U živiničkom "Konjuhu" posao za 500 ljudi

Novi strateški partner živiničkog "Konjuh" nakon kupovine 51% dionica ove firme, trebao bi zaposliti 500 ljudi.
01.12.2015 u 17:31
konjuh

Iako očekuje da će značajan dio procedura u vezi sa kupovinom dionica biti okončan do kraja novembra, Azad je i ranije spreman uložiti određeni iznos finansijskih sredstava kako bi se održao postojeći nivo proizvodnje.

- U narednih 6-8 mjeseci očekujem da će u "Konjuhu" raditi oko 500 ljudi, a dugoročno očekujem da ćemo svi, lokalna zajednica, radnici, a i investitor imati koristi - rekao je Behnam Azad ističući da mu podrška Vlade mnogo znači.

S obzirom da su prethodne Vlade TK neke više a neke manje odgovorne za propast "Konjuha", sada je to i obaveza da se on pomogne.

- Vlada će direktno pomoći u vezi sa dugovanjima "Konjuha" kada su u pitanju dugovanja po osnovu kantonalnih poreza i doprinosa, kao i obezbjeđivanje drvne sirovine putem javnog preduzeća "Šume TK", a po pitanju svih drugih poreza, dugovanja i drugih otvorenih pitanja koja su u domenu Vlade Federacije BiH, kantonalna vlada i premijer će biti posrednik i partner - rekao je premijer Bego Gutić te dodao da od investitora Vlada očekuje jedino da "Konjuh" radi, da ima kontinuitet proizvodnje i da upošljava radnike.

(pressing.ba)