U Trebinje stiže 120 investitora

Da bi Trebinje izraslo u pravi turistički grad potrebni su mu investitori a prvu priliku da ih privuče grad na Trebišnjici će imati 18. i 19. septembra kada će ugostiti 120 investitora na Velikoj investicionoj konferenciji koju organizuje Fondacija Konrad Adenauer, najavio je prvi čovjek Trebinja.
08.09.2015 u 09:40
trebinje1

"Želim da se zahvalim direktoru fondacije gospodinu Dumelu koji je došao na tu ideju i istrajao. Trebinje će imati skup kakav se nije desio do sada u Bosni i Hercegovini, na kome će se lokalna zajednica ali i naši susjedi predstaviti investitorima", kaže Vučurević.

Predstavici Spoljnotrgovinske komore Njemačke i Njemačke ambasade, predstavnici ove fondacije, privatnih preduzeća i međunarodnih fondova i organizacija koji investiraju na području Bosne i Hercegovine stići će u Trebinje - najavljuje gradonačelnik. Na domaćinu je da ovu priliku iskoristi na pravi način.

"Trebinje će predstaviti ono što ima i nudi potencijalnim investitorima ali i naše razvojne planove. Pokušaćemo privući prije svega njemačke investitore", kaže Vučurević.

Osim domaćina na konferenciji će se predstaviti i gradovi iz Crne Gore , moguće i iz Hrvatske, pa je prema riječima gradonačelnika Trebinja to prilika da se susjedi povežu u zajedničku ponudu i zajedno privuku investitore.

(Nezavisne)