"Vinmetal" izvozi u Austriju, Njemačku, Švedsku...

Vinmetal d.o.o. Žepče je preduzeće čija djelatnost su proizvodnja stolica i stolova namijenjenih opremanju objekata, kao i zastupanje inozemnih proizvođača sa kojima zajednički nudi najkvalitetnija rješenja pri opremanju interijera i eksterijera različitih tipova objekata poput: hotela, restorana, caffe barova, bistroa, diskoteka, uredskih prostora, banaka, knjižnica, bolnica, škola, zračnih luka, kino i kazališnih dvorana, sportskih objekata itd.
23.03.2015 u 10:08
vinmetal

Preduzeće je osnovano 2001. godine kao zanatska radnja, a već 2005. preregistrirano u d.o.o zbog potreba za izvozom.

Direktor firme Vinmetal Marinko Katava ističe da se 80% proizvodnje izvozi i to u u Austriju, Njemačku, Švedsku i Hrvatsku.

Tako je u Švedskoj trenutno u toku izgradnja hale za koju firma Vinmetal proizvodi čelične konstrukcije.

"Vrijednost tog posla je 100.000 eura, a što se tiče kapaciteta proizvodnje, najbolji primjer je hala koja je već završena i za koju smo proizveli 80 tona čelika za mjesec dan", ističe Katava.

Inače, imaju osam uposlenih, s tim da u zavisnosti od količine i roka određenog posla često dolazi do angažovanja dodatne radne snage.

Generalno su kaže zadovoljni poslovanjem budući da su svi realizirani poslovi bili u skladu za zacrtanim planovima.

"Kada je riječ o planovima za ovu godinu, tu svakako spada proširenje proizvodnog dijela, upošljavanje novih radnika uz neizostavnu nabavku novih mašina kako bi ubrzali proces proizvodnje, ali i olakšali sam proces radnicima", dodaje Katava.

Pored toga, intenzivno rade na dobijanju ISO standarda koji će im, smatraju, otvoriti dodatna ino tržišta.

(ekapija)