Za nepridržavanje mjera za privrednike kazne od 2.000 do 10.000 KM

Velika većina privrednika kojima je bio zabranjen rad od ponedjeljka otvaraju svoje radnje uz mjere kojih će se striktno morati pridržavati.
03.05.2020 u 19:30
inspekcija

Direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović pozvao je sve subjekte kojima je omogućen rad, da se pridržavaju svih higijenskih i zdravstvenih preporuka Federalnog ministarstva zdravstva i Zavoda za javno zdravstvo FBiH uz napomenu da će doći do pojačane kontrole poštivanja datih preporuka

- Pozivamo sve subjekte kojima je naredbom Federalnog štaba civilne zaštite broj 154. omogućen rad da se pridržavaju svih higijenskih i zdravstvenih preporuka Federalnog ministarstva zdravstva i Zavoda za javno zdravstvo FBiH, te upozoravamo da će, kako federalne, tako i nadležne kantonalne inspekcije biti uključene u pojačanu kontrolu poštivanja datih preporuka, a sve u cilju suzbijanja širenja koronavirusa”, navodi se u saopćenju Ajdinovića.

Napomenuli su da će inspekcijski organi biti rigorozni i neće dopustiti nepoštivanje preporuka iz člana 10. Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, za što su zakonom propisane novčane kazne u rasponu od 2.000 do 10.000 KM.

pressing.ba