Šampioni smo i u lažnim covid potvrdama

Više krivotvorenih covid potvrda, uz lažne potpise i pečate iz Kantona 10, otkriveno je u Hrvatskoj i u drugim zemljama EU, izvijestile su u subotu zdravstvene vlasti županije sa sjedištem u Livnu u BiH.
12.12.2021 u 12:43
covid

Prijevare su otkrivene kada je Zavodu za javno zdravstvo Kantona 10 stigao zahtjev za provjerom iskaznice cijepljenja koju je poslala Služba za izdavanje EU covid potvrda iz Zagreba.

Krivotvoreni potpisi i pečati ljekara Prema informaciji županijskog Zavoda za javno zdravstvo, nakon toga su dobili još nekoliko covid iskaznica iz Hrvatske i zemalja EU za koje je provjerama utvrđeno da osobe nisu cijepljenje, te da su potvrde krivotvorene. Na krivotvorenim iskaznicama o cijepljenju lažirani su potpisi i pečati ravnateljice Zavoda za javno zdravstvo Kantona 10 dr. Diane Mamić i liječnice tomislavgradskoga Doma zdravlja dr. Bernardine Šarac.

„Uz moj pečat i potpis i pečat i potpis dr. Šarac, krivotvoreni su i pečati Županijske bolnice Livno i tomislavgradskoga Doma zdravlja. Ovo nas je zbilja neugodno iznenadilo i u prvom trenutku nismo mogli vjerovati da je istina“, rekla je Mamić za lokalnu radijsku postaju u Tomislavgradu. Pritom je dodala kako su korisnici tih krivotvorenih potvrda očito osobe koje se nisu htjele cijepiti.

„O ovom pitanju redovito moraliziraju, a učinili su nešto vrlo nepošteno i nemoralno“, dodala je. Po njezinim riječima nakon što su otkrivene krivotvorene potvrde o cijepljenju, što predstavlja kazneno djelo, o svemu je obaviješten MUP Kantona 10 te Granična policija Republike Hrvatske.