Šestorici Zmajeva uskraćen ulazak u Kazahstan

Pored brojnih otkaza igrača koji zbog povreda nisu mogli doći na okupljanje, selektor Ivaylo Petev ostao je danas bez još šestorice reprezentativaca kojima je uskraćena viza za ulazak u Kazahstan.
06.10.2021 u 16:06
nsbih repka

Sanjin Prcić, Elvis Sarić, Dennis Hadžikadunić, Dario Đumić, Adi Nalić i Jusuf Gazibegović nisu dobili vize, kao i nekoliko članova delegacije, saopšteno je iz FS BiH.

"NS/FS BiH je kao i uvijek preduzeo sve potrebne aktivnosti oko putovanja našeg tima te je zaista neshvatljivo da je čak šestorici igrača bh. reprezentacije uskraćeno izdavanje viza. Savez je iskoristio sve raspoložive resurse, obratili smo se i UEFA-i za pomoć a naše osoblje je do kasno sinoć pokušalo da nađe rješenje. I pored svih napora, nismo naišli na razumijevanje Veleposlanstva Republike Kazahstan u Republici Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, te će naša selekcija danas otputovati bez pomenutih igrača", poručili su iz krovne kuće bh. fudbala.

Da ima određenih problema sa Kazahstancima dalo se naslutiti već sinoć kada je pomjeren termin čarter leta. Tabor bh. reprezentacije je trebao otputovati u srijedu u 9, ali je let pomjeren za 15 sati. Tako će bh. reprezentativci u Nur-Sultan stići značajno kasnije od planiranog te će propasti prilika da se odradi trening. Upravo iz tog razlog selektor Petev i igrači su trenirali danas u Rrening kampu u Butmiru. Sabotaža u režiji Kazahstanaca bi Zmajevima trebala posžuti kao odlična motivacija u subotnjoj utakmici da se ostvari pobjeda. Podsjećanja radi, susret na Astana Areni počinje u 15 sati po centralnoevropskom vremenu.

(SS)