Batko izlazi iz pritvora i branit će se sa slobode

Kantonalni sud u Sarajevo odbacio je prijedlog Tužilaštva da se pritvor Almiru Ćehajiću Batku produži za još dva mjeseca te mu je omogućio da se brani sa slobode.
18.11.2020 u 15:19
almir cehajic batko

"Ovo je odluka današnjeg vijeća koji je prihvatilo argumente odbrane i pustilo Batka da se brani sa slobode", kazao je za Klix.ba Omar Mehmedbašić koji uz Vasviju Vidović i Dijanu Hasić zastupa Ćehajića u ovom predmetu. Ćehajić bi u narednim satima trebao napustiti prostor KPZ-a.

Kako je za kazala glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić, Ćehajiću su izrečene i mjere zabrane - zabrana napuštanja mjesta boravka, putovanja, poduzimanja određenih poslovnih aktivnosti, posjećivanja određenih mjesta i sastajanja s određenim osobama.

Almir Čehajić Batko je uhapšen 20. oktobra u okviru operativne akcije "Network", a sumnjiči se za zloupotrebu položaja ili ovlasti i pranje novca. Čehajić se tereti da je nelegalno stekao blizu 625 hiljada KM, ali i da je raspolagao kreditima u ime firme "City - Otvorena mreža" iz Sarajeva, a čime je, prema mišljenju istražitelja, navedenoj firmi prouzrokovana šteta veća od 50 hiljada KM.

(klix)