Fuad Jukić dojavio lažno postavljanje bombe u diskoteci Galaxis

Pripadnici kriminalističkog odjeljenja Policijske stanice u Srebreniku intezivnom i opsežnom istragom, otkrili su osobu koja je 3.januara 2014.godine obavijestila Policijsku stanicu Srebrenik, da je uoči koncerta Ace Lukasa u diskoteci "Galaxis" postavljena bomba!
07.06.2014 u 14:38

Policija je dala samo inicijale i to F.J.rođen 1959.godine, nastanjen na području općine Gračanica. Kako portal pressing.ba doznaje, riječ je o Fuadu Jukiću iz Trnovaca kod Gračanice, vlasniku donedavne diskoteke "Matrix", koja je se bavila istom djelatnošću kao i "Galaxis", tačnije zabavom za mlade koju uglavnom posjećuju mladi ljudi.

Diskoteka "Matrix" je nekoliko godina radila kao okupljalište mladih u kojoj su također kao i u "Galaxisu" gostovale poznate muzičke, uglavnom folk zvijezde, a koja je u jesen prestala sa radom. Nakon zatvaranja ovoga objekta, nekoliko mjeseci kasnije, tačnije 3.januara 2014.godine, oko 20 sati i 15 minuta Policijska stanica u Srebreniku obaviještena je kako je u diskoteci "Galaxis" postavljena eksplozivna naprava, zbog čega je cijela diskoteka morala biti ispražnjenja.

On je prema saznanjima portala pressing.ba, spornu večer u svom mobilnom telefonu promijenio karticu i sa druge kartice pozvao policijsku stanicu Srebrenik, koju je obavijestio da je u diskoteci "Galaxis" postavljen eksploziv, nakon čega je bila podignuta cijela Policijska stanica Srebrenik na noge, kao i Specijalna policija, Tužilaštvo TK, Vatrogasna jedinica, Hitna služba...

- Ovu večer blizu 2.000 ljudi je moralo napustiti ojekat i ispred čekati više od dva sata kako bi se sve detaljno pregledalo i ustanovilo da je riječ o lažnoj dojavi, kazao je Nerko Mujkić, vlasnik diskoteke "Galaxis".

Bliz pet mjeseci policija je radila na utvrđivanju počinioca ovoga djela, da bi Fuad Jukić 30.maja bio priveden u Policijsku stanicu u Srebreniku na ispitivanje, nakon čega će cijeli slučaj biti predat Tužilaštvu Tuzlanskog kantona, zbog čega mu prijeti višegodišnja zatvorska kazna.

Zanimljivo je da su Mujkić i Jukić donedavno bili prijatelji i kako saznajemo da je Nerko pomagao Jukiću prilikom angažovanja folk zvijezda u ovu diskoteku te da je i sam bio iznenađen od koga je stigla ova lažna dojava i to samo u jednom cilju, "kad ne radim ja, ne moraju radit ni drugi".

pressing.ba