Hasiji Čustić rijeka odnijela most, pa joj sagrađen novi do kuće

Nedavne poplave odnijele su most u Špionici kod Srebrenika na Huremskoj rijeci, što je donijelo izuzetne probleme porodici Čustić, koja je bila odsječena od svijeta.
05.06.2014 u 08:18

Naime, u nedavnim poplavama nabujala Huremska rijeka odnijela je most nakon čega je Hasija Čustić bila odsječena od svijeta.

- Nisam mogla nigdje nakon što je rijeka odnijela most. U nekoliko navrata komšije su mi donosile nešto što mi je prijeko potrebno, ali bez mosta je to prava patnja, priča Hasija.

S obzirom da su članovi Vatrogasne jedinice učestvovali u spašavanju ljudi tokom nedavnih poplava o čemu su mediji izvještavali, oni su odlučili da se uključe u akciju pomoći Hasiji Čustić kako bi ona ponovo imala pristup kući.

- Nakon radnog vremena odlučili smo da svoje slobodno vrijeme iskoristimo kako bi Hasiji sagradili most. Zahvaljujući firmi doo "Polisama", zatim prekari "Žito", te  Željeznicama FBiH i Crvenom križu, nas sedam iz Vatrogasne jedinice Srebrenik za nekoliko dana smo izgradili most, jer ova žena živi u teškim uslovima i jako teško bi mogla sama da sagradi novi, kaže Rajib Džaferović, komandir Vatrogasne jedinice u Srebreniku.

- Vječno sam zahvalna svima onima koji su pomogli da ponovo imam normalan pristup kući. Moram kazat kako je ovaj sad most i bolji od onog prethodnog kojeg je odnijela poplava, kaže Hasija Čustić iz Špionice.

pressing.ba