Kod inspektora u gepeku pronađen arsenal oružja

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine, jučer su uhapsili S. I. (1967), državljanina BiH. Naime, graničnom kontrolom vozila "passat", bh. nacionalnih oznaka, kojim je i upravljao S. I., pripadnici GPBiH otkrili su veću količinu vojnog oružja, municije i eksplozivnih sredstava, saopćeno je iz Granične policije BiH.
18.10.2019 u 21:45
oruzje

O događaju je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu - područna kancelarija Višegrad, koji je naložio da se predmet ustupi Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske na daljnje postupanje.

Nezavisne su objavile da se radi o inspektoru Policijske uprave Foča Slavku Ivanoviću, te da su u toku pretresi na više lokacija.

Prema saznanjima "Nezavisnih", uhapšeni inspektor tvrdi da oružje i eksploziv koje je prevozio u prtljažniku pripadaju njegovom puncu.

Provjeravaju se njegove tvrdnje da je sve to uzeo iz kuće svog punca, koji živi u blizini, i prevozio prema Rudom. Inspektor je, kako saznajemo, tokom saslušanja navodno rekao da mu je punac teško bolestan te da ga je punica zamolila da izmjesti oružje iz kuće, zbog čega je sve to stavio u automobil i zaputio se prema Rudom.

Takođe, nezvanično saznajemo da je prilikom granične kontrole i prijavio šta ima u prtljažniku. On je tvrdio da za većinu toga ima uredno izdate dozvole na ime njegovog punca, ali policija provjerava sve te navode.

(NN)