Omer Joldić na novom trenerskom zadatku

Mulalić se vratio na Grbavicu i nekada borbeni nogometaš Plavih ponovo će sjediti na trenerskoj klupi. On je dres Željezničara nosio 322 puta.
13.01.2022 u 14:52
joldic

Od februara do septembra 2015. godine bio je pomoćnik Milomiru Odoviću na klupi Plavih, a od septembra 2015. do maja 2016. godine vršio je dužnost šefa stručnog štaba. Ukupno je Želju predvodio na 23 utakmice, ostvario je 16 pobjeda, četiri remija i samo tri poraza. Nakon Željezničara jednu sezonu bio je trener Mladosti iz Doboja kod Kaknja, a potom je u Crnoj Gori bilježio dobre rezultate sa Rudarom, Titogradom i Dečićem.

On je danas održao press konferenciju u Plavom salonu te je kao i obično govorio bez dlake na jeziku. Svjestan je da situacija u klubu nije idealna, ali poručuje da želi vratiti Željin duh, pa je pozvao u klub bivše igrače Semira Štilića, Edina Cocalića, Boubacara Dialibu... svoje nekadašnje saigrače iz Doline ćupova. I u stručnom štabu Mulalić se oslanja na vjerne i zaklete Željovce, pa je tako saopštio da će u stručnom štabu biti i Omer Joldić, još jedan bivši i proslavljeni kapiten Željezničara koji je obnašao ulogu trenera u Omladinskom pogonu.

S njima će raditi i Adin Mulaosmanović, još jedan bivši igrač koji dugi niz godina na Grbavici radi sa mlađim uzrastima. Željezničar je prvi dio sezone završio na šestom mjestu sa 26 bodova, ali će imati dosta promijenjen tim u drugom dijelu sezone, a koliko će istinski Željovci pomoći klubu, ostaje da se vidi. Ako bismo sudili na osnovu karakternih osobina pojedinaca koji su se vratili, posebno Mulalića, kakav god bio, tim će "gristi" i neće se nikada predati, barem u to možete biti sigurni.