Ovaj grad isplaćuje penzionerima po 200 KM

Ima gradonačelnika u BiH koji su svjesni koliko se penzioneri teško bore s poskupljenjima, pa su odlučili da im konkretno pomognu.
04.12.2022 u 14:39
ljubuski panorama1

Grad Ljubuški će svim svojim umirovljenicima s minimalnim primanjima isplatiti po 200 KM jednokratne novčane pomoći povodom nadolazećih blagdana Božića i Nove godine, kao odgovor na inflaciju. Odluku o isplati novčane pomoći za oko dvije tisuće umirovljenika donijelo je Gradsko vijeće Ljubuškog na posljednjoj sjednici.

Gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić je kazao kako cilj te odluke olakšati svakodnevicu najugroženijim kategorijama stanovništva, a to su, smatra, umirovljenici koji imaju najniža primanja.

"Svjesni činjenice da ova inflacija i stalni rast cijena najviše pogađaju one s najnižim primanjima, primjenom ove odluke pokušat ćemo unijeti barem malo svjetlosti u njihove domove tijekom nadolazećih blagdana", kazao je gradonačelnik Ljubuškog. Tim povodom, Udruga umirovljenika Ljubuški je uputila je zahvalnicu predstavnicima gradske vlasti i poželjela sve najbolje za Božić i Novu godinu svim umirovljenicima i sugrađanima.