Penzionerki skinuo s račune pare i potrošio u kladionici

Pripadnici Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, u saradnji sa kolegama iz Policijske stanice Busovača, rasvijetlili su zloupotrebu bankovne kartice. Tom prilikom oštećena je penzionerka iz Busovače.
08.10.2019 u 14:51
penzije

Penzonerka je alarmirala policiju iz Busovače, nakon što je prilikom korištenja bankovne kartice uočila nedostatak na svom računu, koji je otvoren u jednoj od komercijalnih banaka.

Operativnim radom istražni organi su utvrdili da je A. N. (31), radnik agencije za obezbjeđenje, koja pruža usluge osiguranja banci u kojoj oštećena ima otvoren račun, iskoristio trenutak nepažnje i od nesretne žene neovlašteno uzeo podatke sa bankovne kartice. Potom je radnik obezbjeđenja putem interneta izradio lažne korisničke račune za učestvovanje u internet igrama na sreću te u više navrata izvršio uplate na račun jedne sportske kladionice.

Na taj način pričinio je materijalnu štetu više od 1.500 KM. Tokom kriminalističke obrade on je u potpunosti priznao izvršenje krivičnog djela i protiv njega se preduzimaju zakonom propisane mjere i radnje, prenosi "Avaz.ba". Iz MUP-a SBK su upozorili korisnike bankovnih kartica da obrate pažnju na zaštitu ličnih podataka, kako bi spriječili eventualne zloupotrebe i nastanak materijalne štete.

(avaz)