Srebrenik okićen poput evropskih metropola

U Srebreniku se već osjeća novogodišnja atmosfera!
09.12.2019 u 16:31
srebrenik

"Zima u kraljevskom gradu" naziv je manifestacije koja se počela obilježavati u Gradu podno Majevice.

Riječ je o manifestaciji koja je pokrenuta u organizaciji "Turističke zajednice Srebrenik" koja ima za cilj da privuče što veći broj turista.

Prvi čovjek "Turističke zajednice Srebrenik" Mato Jurić kazao je kako je ovo prilika da se dodatno promoviše Grad Srebrenik i njene ljepote. 

- Za ovu dodatnu rasvjetu izdvojeno je blizu 14.000 KM a bitno je istaći da je riječ o vlastitim prihodima i da nijedna marka nije utrošena iz budžeta, kazao je Jurić.

 Prvi čovjek Srebrenika Nihad Omerović je ovom prilikom kazao:

- Imidž Srebrenika od sinoć je sigurno na jednom znatno višem i ozbiljnijem niovu, sigurno je da ćemo imati znatno više posjeta, a na svemu se moram posebno zahvaliti onima koji su najzaslužniji za sve to, gospodinu Mati Jurić, predsjedniku TZ Srebrenik, članovima Vijeća TZ, firmi Herceg koja je značajnom donacijom podržala ovaj projekat, veliko hvala i vijećnicima koji su se nesebično potrudili da pomognu, čestitke i firmi AMD Electronics koja je kvalitetno odradila posao uređenja i svima onima koji su na bilo koji način pomogli, a mogu reći i da sam ponosan što je Gradska uprava od samog početka i ideje podržavala ovaj projekat, kazao je Omerović.

Nema sumnje kako je sada Srebrenik okićen poput evropskih metropola i to pred novogodišnje blagdane kada su posjete Srebreniku znatno veće.

Za očekivati je kako će domaćini prirediti i zanimljivih sadržaja kako bi se cijeli ambijent upotpunio u jednu lijepu novogodišnju priču.

pressing.ba