Srebrenik: Za tri dana zapuštenu baraku pretvorili u trijažni centar

U Srebreniku su uspjeli za samo tri dana zapuštene barake koje se trebaju uskoro srušiti, pretvoriti u trijažni centar te centar za izolaciju.
23.03.2020 u 15:37
trijaza

Gradski štab na čelu sa gradonačelnikom Nihadom Omerović stalno je na terenu i sve rade kako bi spremni dočekali eventulane prve pacijente. 

- Svi zajedno se nadamo da ovi objekti neće nikada primiti pacijente, te da neće biti korišteni u svrhu suzbijanja pandemije koja se proširila u cijelom svijetu. Možemo reći da je ono što je obećano u rekordnom roku i završeno – za tri dana uspjeli smo potpuno rekonstruisati i opremiti objekat koji je bio u veoma zapuštenom stanju i prvi smo na području Tuzlanskog kantona sa jednim ovakvim projektom. Moramo se ovom prilkom posebno zahvaliti našem privredniku Fadilu Smajiću čija je firma Fenix As bila nosilac svih građevinskih poslova. Koordiniranim aktivnostima sa drugim privredbim subjektima, su za samo tri dana uspjeli uraditi veoma zavidan posao. Isto tako moramo izraziti zahvalnost i drugim firmama koje su svojim vrijednim angažmanom pomogli realizaciju projekta. Nesebičan i odgovoran angažman su iskazali sljedeći privredni subjekti: Benko namještaj, Zaharex, Tempoplast, Džeko Komerc, Herceg, Elvik, Vatrogasno društvo, a svoj doprinos volonterskim radom dali su i pripadnici Gorske službe spašavanja Srebrenik i Profesionalne vatrogasne jedinice”, naveo je komandant štaba Civilne zaštite i gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović.

Za svega tri dana urađen je obiman posao na objektima, od mijenjanja krova, potpunog uređenja unutrašnjosti (zidova, plafona, podova, mokrih čovorva...) do opremanja potpuno novim namještajem, krevetima, madracima, posteljinom i sl.

U okviru projekta ograđen je i prostor koji će služiti kao koridor do Doma zdravlja u Srebreniku.

Za sada u Srebreniku nema evidnetiranih da su pozitivni na korona virus.

pressing.ba