Studentu medicine iz Banovića veliko priznanje

Student pete godine Medicinskog fakulteta u Sarajevu Faruk Gutić, dobitnik je nagrade za izvrsnost Evropske akademije za neurologiju za 2022. godinu.
14.06.2022 u 14:27

Kao istaknuti student, početkom godine izabran je za studenta člana Evropske akademije za neurologiju. Evropska akademija za neurologiju predstavlja više od 45.000 članova iz Evrope i 47 evropskih nacionalnih društava. Krajem maja, sa svojim radom ‘Why neurology?’ izabran je za pobjednika studentskog takmičenja koje organizuje Evropska akademija za neurologiju i pozvan na dodjelu nagrade u nedjelju, 25.6.2022. u Naučnom teatru u Beču, u Austriji. Nagrada je uručena u sklopu naučnog kongresa Evropske akademije za neurologiju koji je okupio više hiljada eminentnih stručnjaka iz oblasti neurologije u svijetu.

˝Izuzetno mi je zadovoljstvo da kao student sam u mogućnosti predstavljati Bosnu i Hercegovinu na impozatnom naučnom skupu u Beču, koji okuplja eminentne stručnjake iz svijeta neurologije. Biti dobitnik nagrade za izvrsnost od strane Evropske Akademije za Neurologiju je veliko priznanje za mene, već na samom početku moje karijere. Potruditi ću se i u budućnosti da pored mog rada, imena i prezimena, uvijek stoji i zastava Bosne i Hercegovine˝, izjavio je Gutić.