U akciji Koverta uhapšen nesuđeni premijer USK

U nastavku aktivnosti u okviru predmeta kodnog naziva „Koverta“, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su pretresli stambeni objekat na području općine Ključ, te slobode lišili jednu osobu.
11.06.2014 u 14:20

Slobode je lišena osoba inicijala Đ. M. zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 342. KZ FBiH „Organizirani kriminal“, u vezi sa krivičnim djelom iz člana 380. KZ FBiH „Primanje dara i drugih oblika koristi“, krivičnim djelom iz člana 383. KZ FBiH „Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“ i krivičnim djelom iz člana 382. KZ FBiH „Protivzakonito posredovanje“.

Nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama SIPA-e, Đ.M. će danas biti predat na dalje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona. U okviru istog predmeta, pripadnici SIPA-e prekjučer su (9.6.2014. godine) slobode lišili dvije osobe inicijala E.K. i H. P., te pretresli objekte na šest lokacija na području Unsko-sanskog kantona.

Također je više osoba saslušano u svojstvu svjedoka. Aktivnosti na ovom predmetu se nastavljaju, a o rezultatima javnost će biti naknadno informirana. Kako doznajemo, uhapšen je Đevad Muslimović, nesuđeni premijer USK.

(source.ba)