Uhapšen menadžer

Admir Arnautović Šmrk, za kojeg postoje tvrdnje da je jedan od menadžera repera Džala Brata i Bube Korelija, uhapšen je noćas u akciji sarajevske policije.
20.09.2022 u 15:14
smrk 1

Uz njega, prema dostupnim saznanjima, pao je i bivši pripadnik Državne agencije za istrage i zaštitu zaštitu (SIPA), a sadašnji radnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Fahrudin Gačanović. U pitanju je akcija čiji je cilj rasvjetljavanje organizovanog kriminala odnosno prodaje droge. Akciju su sproveli pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod direktnim nadzorom postupajućih tužilaca Tužilaštva BiH, tokom prethodne noći, a na meti je više lica.

"A. A. (42) iz Sarajeva je uhapšen, dok je za A.M. (37) raspisana operativna potraga s obzirom da nije zatečen na adresi stanovanja. Uhapšen je i F.G., pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, koji je osumnjičen za povredu tajnosti postupka.", naveli su iz sarajevske policije. Kako su dodali, na osnovu naredbe Suda BiH pretresene su tri lokacije na području Kantona Sarajevo, te su pronađeni i privremeno oduzeti određeni predmeti.