U požaru izgorjela 11-godišnja djevojčica

U požaru u Jajcu nastradala je jednaestogodišnja djevojčica, prenose mediji.
19.09.2020 u 15:04
pozar

Lokalni mediji javljaju da je požar izbio iza jedan sat poslije ponoći, a iako se još ne zna njegov uzrok, a pretpostavlja se da je do požara došlo zbog upaljene svijeće jer porodica Ćosić godinama živi bez električne energije. Na mjesto događaja intervenirali su pripadnici Vatrogasnog društva Jajce, a uviđaj obavljali pripadnici PU Jajce.

Široj javnost je poznato da porodica Suada Ćosića i Nene Brtan slabijeg je materijalnog stanja, a sada ih je zadesila i ova tragedija. Oni su tri godine živjeli u trošnoj opšinskoj baraci s troje djece. Porodicu je jutros posjetio predsjednik OO MDD Merhamet Jajce Sinanudin Smajić.

"Nažalost, sinoć se dogodila strašna tragedija u kojoj je u požaru izgubila život Nikolina. Ispred MDD Merhmata Jajce jutros smo posjetili ovu porodicu i uručili smo im interventni paket. Ovu porodicu ne smijemo zaboraviti, jer imaju još dvoje djece, bebu od 10 dana i djevojčicu od dvije godine. Oni nas trebaju, stavljam se ispred Merhemta na raspolaganje,a svi koji im žele pomoći mogu to učiniti i direktno, rekao je Smajić.

(NN)