Šta je poručio Marko onima koji žele da idu u Njemačku?

Mladi Slavonac Marko Mihaljević (27) u potrazi za boljom budućnošću otišao je u Njemačku, no vrlo brzo se uvjerio kako ni to nije obećana zemlja u kojoj je sve idealno.

28.04.2019 u 08:50
marko

Mislio je da će mu biti tamo lakše, no brzo se uvjerio kako mu je u Njemačkoj sve teže, piše 24sata.hr. Marko je inače magistar primarnog obrazovanja koji je iz Babine Grede došao u Frankfurt prije sedam mjeseci i zaposlio se u građevinskom sektoru.

- Provodim dane radeći ovaj posao. Ne podcjenjujem nikoga i nikakav posao, jer nikada u životu nisam nikoga podcijenio, ali radim posao za koji mi ni ne treba osnovna škola. Magistar zvuči lijepo, ali moram ovdje crnčiti od jutra do mraka za golu egzistenciju jer mi to nije dozvoljeno u Hrvatskoj. Zašto mi nije dozvoljeno? Zato što nisam u niti jednoj političkoj stranci - rekao je Marko.

- Ništa oni nas puno ne plate u odnosu na to koliko zarade na nama. Kad se popnem na krov onda me uhvati to nešto, ta srdžba. Ne dajte se, mladi! Oni koji su još u Hrvatskoj, pokušajte da ne idete, to je moja poruka... Nemojte ići pod svaku cijenu - poručio je.

(24sata)