Živjela od 200 KM penzije, sada postala milionerka

Saznati da ste u 86.godini postali milioner, možda je radost ili pak žalost.
20.01.2016 u 09:46
baka

Naime, osamdesetšestogodišnjoj M.Z. koja živi od 10 hiljada dinara penzije u Srbiji (blizu 200KM), pred Novu godinu je na račun leglo skoro million australijskih dolara koje je naslijedila od pokojnog muža koji je preminuo, a takođe je nasljednica i nekoliko miliona u nekretninama koje se nalaze u Australiji.

Prema pisanju “Večernjih novosti”, u jednom planinskom selu kod Boljevca (u blizni Zaječara - Srbija) u trošnoj kući od blata koja samo što se ne sruši živi starica M.Z. Ona je jedva preživljavala od deset hiljada dinara penzije, a sada je postala milionerka kada je naslijedila nasljedstvo bivšeg muža u vrijednosti od pet miliona dolara: 940 hiljada australijskih dolara + nekretnine u ovoj dalekoj zemlji. 

Prema pisanju ovog lista suprug starice M. Z. preminuo je još 2011. godine, a žena sa kojom je živio u Australiji umrla je prije njega, djece nisu imali, pa su vlasti u Australiji krenule u potragu za mogućim nasljednicima i nakon nekoliko godina pronašli M. Z.

Sve je potom završeno ekspresno, žena je proglašena jedinim nasljednikom i odmah joj je uplaćen sav novac koji je njen suprug imao u jednoj banci u Australiji. 

M. Z. je uprkos svemu ostala da živi u trošnoj kući, nepristupačna za druge.

(Večernje)