Bivši selektor Zmajeva tužio Nogometni savez BiH

Nekadašnji selektor BiH Mehmed Baždarević koji nije uspio odvesti BiH na Mundijal u Rusiju 2018.godine, odlučio je da tuži Nogometni savez BiH.
11.09.2019 u 10:32
mesa

Baždarević je nakon povratka u Francusku od Nogometnog saveza BiH tražio novac za (navodne) putne troškove, dnevnice, gorivo koji je trošio u svrhu obilaska igrača širom Evrope. Poznato je da je Meša često išao u posjete potencijalnim reprezentativcima, gledao utakmice i sastajao se s njima.

Izvor iz Nogometnog saveza BiH rekao je za Sportske.ba da je Baždarević često i na svoju ruku odlazio na razne evropske adrese. – Kada mu nije produžen ugovor, odlučio se da putem tužbe naplati novac. Selektor je često išao na svoju ruku, bez konsultacija sa nadređenima u savezu i bez putnog naloga. Gomilao je račune, a onda je riješio da sve naplati. Tužba je pala na prvostopenom postupku, a onda i na drugostopenom.

Visina iznos koji je potraživao je oko 40.000 eura – rekao je naš izbor iz NSBiH Baždarević je u međuvremenu preuzeo FC Paris s kojim je prošle sezone bio blizu ulaska u prvu ligu Francuske.

Ove sezone ide mu loše: u šest kola osvojio je samo bod i nalazi se zakovan za dno tabele.

(sportske)