Bosanac napravio haos na autoputu u Njemačkoj

Tridesetčetvorogodišnji državljanin BiH i njegov dvije godine mlađi suvozač povrijeđeni su u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u subotu na njemačkom autoputu A8.
10.11.2019 u 18:42
minhen

Državljanin BiH nalazio se za upravljačem audija koji se kretao u pravcu Minhena. Svjedoci iza izlaza Iršenberg primijetili su da se vozilo kreće znatno brže od ograničenja 100 km/h, piše "Merkur".

Neposredno prije narednog odmorališta "Seehamer Lake" vozač audija je naglo skrenuo lijevo, udario u ogradu autoputa, odbio se udesno, potom bočno sudario s jurećim automobilom i šleperom. Nakon sudara audi se ponovo odbio ulijevo i zaustavio tik uz ogradu. Čim su ostali učesnici u saobraćaju potrčali da pruže pomoć lakše povrijeđenom 34-godišnjem vozaču osjetili su jak miris alkohola. Na mjestu nezgode izvršen je alko test koji je šokirao policiju: vozač je jurio autoputem s 2,42 promila alkohola u krvi. On i njegov 32-godišnji suvozač prebačeni su u obližnju bolnicu s lakšim povredama. Ostali akteri nezgode prošli su bez povreda.

Materijalna šteta procjenjuje se na oko 20.000 evra, a na čišćenju autoputa angažovana je dobrovoljan vatrogasna brigada Iršenberg. Državljanina BiH sada čeka krivični postupak zbog ugrožavanja bezbjednosti saobraćaja i izazivanja udes u kojem je bilo lakše povrijeđenih osoba.

(RS)