Grom ubio tri krave (video)

Isti crni scenario – kada se nadviju teški gradonosni oblaci – gotovo svake godine zagorča život poljoprivrednicima u jugozapadnoj i centralnoj Srbiji.
21.05.2020 u 20:04
krave

Tako je bilo i u utorak po podne, odnosno u srijedu. Arsenal ispaljenih protivgradnih raketa nije istopio mnogo ledenih projektila, koji su “izbombardovali” zasade, voćnjake i stoku. U oluji, praćenoj gradom, grom je ubio tri steone krave domaćina Gordana Popovića iz sela Grubetići na Rogozni.

“Bilo je strašno, šest krava, koje su mi sve što imam, oluja je zatekla ispred kuće. Tri su se od kiše i grada sklonile ispod strehe, a druge tri ispod obližnjeg drveta. Odjednom je jako sijevnulo i puklo, i krave koje su bile pod drvetom odmah su popadale. Kad smo posle grmljavine izašli, već su bile mrtve. Sve tri su bile umatičene i trebalo je uskoro da se otele. Šteta prelazi 4.000 eura, i ne znam da li ću moći da se oporavim od ovoga što me je zadesilo”, kaže za Novosti domaćin Gordan Popović. Naglašava da je sreća u tome što niko od familije nije stradao pokušavajući da krave skloni u štalu.

“Nadam se da će mi Grad Novi Pazar i dobri ljudi pomoći da nadoknadim bar dio štete, jer od krava cijela porodica živi, od njih izdržavam troje djece, suprugu i starog oca”, ističe Popović.

(novosti)