Majka smrskala bebi glavu i zakopala je u avliji

Protiv Silvane T. iz Zabrege kod Malog Crnića (Srbija) bit će vjerovatno podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je ubila dijete na porođaju.
13.12.2015 u 08:44

Silvana T. je u bolnici već pet dana, ali i dalje je u teškom i fizičkom i psihičkom stanju, pa su svi pokušaji istrage da u razgovoru sa njom razjasne šta se tačno desilo 7. decembra, kada je na svijet donijela muško dijete, bili uzaludni, jer su njene izjave konfuzne.

Obdukcija je, međutim, utvrdila da je muškom novorođenčetu smrskana glava. 

Silvana T. bi u razgovoru sa istražnim organima trebalo da objasni kako je dječak preminuo, da li je udaran rukama ili nekim tupim predmetom po glavi.

Tijelo tek rođenog dječaka policija je našla zakopano u dvorištu kuće u kojoj Silvana T. živi sa majkom Rosom i dvije kćerke, od kojih starija ima 18 godina, a mlađa dvije. Maleni dječak bio je zakopan između staje i obora.

U istrazi je do sada utvrđeno da se Silvana 7. decembra porodila u kući, kao i da je mnogo iskrvarila.

Njena majka je zamolila komšiju da je odveze u bolnicu, što je on i uradio. U pratnji Silvane T. išle su majka Rosa i obe ćerke. 

Rosa i dvije unuke su se vratile kući, a Silvana T. je zadržana u bolnici. Pri prvom pregledu ljekari su ustanovili da se ona porodila, o čemu su obavijestili policiju.  

U prvom razgovoru, u kome je bila konfuzna, Silvana T. je tvrdila da je dijete rođeno mrtvo. Ujutro je patrola došla u selo, našla tijelo djeteta u dvorištu.  

Tijelo dječačića je odmah upućeno na obdukciju, gdje su konstatovane teške povrede glave bebe.

Silvanina majka Rosa je u razgovoru sa istražiteljima, ali i sa novinarima, tvrdila da nije znala da je njena ćerka trudna i da je mislila da je ona "otečena". 

I mještani ovog sela kažu da nisu znali za Silvaninu trudnoću i da je dugo nisu viđali. Takođe su rekli da ne znaju ni ko bi mogao da bude otac dječačića, koga je, kako se sumnja, Silvana ubila odmah po rođenju.

(blic)