Na biciklu posjetio 13 evropskih zemalja

Nikola Savković (27) iz Čačka za sedam godina koliko rekreativno vozi biciklo, posjetio je 13 evropskih zemalja, a planira da dođe i do daleke destinacije poput Brazila i Rusije.
30.06.2015 u 09:14

- Sa svih svojih putovanja nosim pozitivne utiske. Uglavnom sam nailazio na gostoprimstvo mještana koji su mi izlazili u susret kada god mi je nešto trebalo. U to sam se uvjerio jednom prilikom u Sloveniji, u blizini Ljubljane, kada sam zalutao sa trase”, kazao je Nikola za Tanjug i dodao da je slična iskustva doživio u Hrvatskoj i Austriji. 

Nikola napominje da nije član nijednog biciklističkog kluba već se ovim sportom bavi rekreativno, a sve troškove do sada je finansirao sam i uz pomoć porodice. 

- Iako sam vidio mnoge destinacije i upoznao razne ljude putujući na ovaj način, Albanija je na mene ostavila najljepši utisak, jer se posljednjih godina brzo razvila i postala turistički primamljiva, priča on. 

Kako kaže, želja mu je da posjeti predstojeće Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, ali to prevashodno zavisi od toga da li će uspjeti da nađe sponzora za tu avanturu. Takođe, dodaje on, u planu mu je da vozi bicikl do Moskve.

(tanjug)