Podvodio konobarice od 10 do 40 maraka

Vladan Tulimirović zvani Megas (63) iz Valjeva, koji je uhapšen zbog trgovine ljudima i silovanja, podvodio je dvije konobarice mušterijama po cijeni od 5 do 20 eura.
02.04.2016 u 11:20
megas

Tulimirović je skoro dva mjeseca u zatočeništvu držao ženu staru 55 godina, kao i djevojku od 20 godina, i tjerao ih na prostituciju. U zatočeništvu je držao i trojicu muškaraca, od kojih je jedan invalid, tjerajući ih da konobarišu bez dinara naknade.

Pod ključem

- Megas je žene tjerao da konobarišu i pružaju seksualne usluge njegovim mušterijama. On ih je tukao, prijetio im „opasnim prijateljima“ i podvodio ih mušterijama po cijeni od 5 do 20 eura. U početku im je na „lijep“ način govorio da imaju seks s nekim od njegovih prijatelja, a da će im on to platiti. Međutim, kasnije je počeo da ih nudi po minimalnim cijenama. Koristio je to što su žene siromašne i podvodio ih brojnim muškarcima. Da bi bio siguran u njih, držao ih je pod ključem, a jednu od njih je, kako se sumnja, nekoliko puta silovao - navode izvori, bliski istrazi.

Orgije u kući

Kuća strave na putu za Loznicu, koja je u vlasništvu uhapšenog, otkrivena je nakon što je jedna od zatočenih žena pristala da inspektorima ispriča kroz kakav je pakao prošla. Prilikom upada u kuću policija je zatekla jednu od njih s trojicom muškaraca. Kako se sumnja, on je kao roblje držao zatočene i trojicu konobara.

- To je bio robovlasnički odnos. On bi im ponekad udijelio neku crkavicu, a nakon toga je prestao da im plaća rad, prijeteći im kriminalcima. Uhapšeni je, takođe, koristio tešku materijalnu situaciju u kojoj su se nalazi ti mladići - navode izvori Kurira.

Ova kuća na putu za Loznicu je radila kao javna kuća.
- Prije dvije godine, kad se rijeka Obnica izlila tokom majskih poplava, voda je ušla i u Megasovu kuću. Tada su se djevojke i žene koje su se bavile prostitucijom popele na krov, odakle su ih izvukli spasioci. U toj kući se godinama dešavaju orgije, ali u njoj su ordinirale žene koje su se dobrovoljno bavile prostitucijom - kažu komšije.

Vladanu Tulimiroviću određen je pritvor do 30 dana. Kako saznajemo, on je na saslušanju u tužilaštvu negirao da je žene podvodio i tjerao na prisilni rad.
- U izjavi je rekao da ih nije primoravao na prostituciju, već da su to radile na dobrovoljnoj bazi i da im je za taj posao ustupio sobe. Takođe je negirao da je silovao jednu od dve žene koje su dva mjeseca provele u objektu njegove kuće - navode naši izvori.

Uhapšeni je odranije poznat policiji zbog privrednog kriminala, nasilničkog ponašanja i napada na službena lica.

(kurir)